Grb KS Opatje selo

Koledar

Sponzorji

21. srečanje Selo-Sela-Sele

petek, 3. 3. 2017

Plakat Selo-Sela-Sele 2017KS Opatje selo in KS Sela na Krasu organizirata 21. srečanje Selo-Sela-Sele.

Letos se bo odvilo 21. srečanje vasi Selo-Sela-Sele, ki bo v Opatjem selu v občini Miren-Kostanjevica. Srečanje bo potekalo v soboto, 24. junija 2017.

Zgibanka srečanja

Pravila srečanja: Pravila srečanja

Himna srečanj: Himna srečanj

Organizacijski odbor: Organizacijski odbor

Navodila za pot: Kako do nas

Srečanje so omogočili: Sponzorji

 

Vabilo k sodelovanju pridelovalcev lokalnih pridelkov in izdelovalcev izdelkov domače obrti občine Miren-Kostanjevica: Vabilo k sodelovanju

 

Predsrečanje

Predsrečanje predstavnikov sel je dogodek, ki se vsako leto odvije kot neke vrste priprava na glavno srečanje. Na ta dogodek so vabljeni predstavniki sel, ki se že tradicionalno srečujejo na srečanjih vasi Selo-Sela-Sele. Letošnje srečanje organizirata naša KS Opatje selo v sodelovanju z bližnjo vasjo Sela na Krasu.

Predsrečanje je potekalo v zelo dobrem vzdužju in po predvidenem programu. Na zaključnem sestanku so predstavniki sel sprejeli predlagana pravila srečanja. Več o samem sestanku si lahko preberete v zapisniku predsrečanja.

Nekaj utrinkov tega dogodka pa si lahko ogledate v foto galeriji.

 

Srečanje

21. srečanje predstavnikov sel je potekalo na soboto, 24. junija 2017 v lepem in sončnem vremenu. Že v jutranjih urah smo se na prireditvenem prostoru v Opatjem selu začeli zbirati udeleženci srečanja. Na vhodu na prireditveni prostor nas je pričakala dobrodošlica v obliki domačih dobrot, ki so jih pripravile domačinke. Srečanja se je poleg dveh vasi gostiteljic; Opatjega sela in Sela na Krasu, udeležilo še 24 drugih sel iz celotne Slovenije.

Po uvodnih predstavitvah in mimohodu vseh vasi, je domače Prosvetno društvo "Kras" pripravilo kulturni program. Ker se je bližal poldan, je bil to pravi čas za kosilo. Po slednjem so udeleženci lahko izbirali med vodenimi ogledi, ki so se odvijali na različnih krajih v občini. Na samem prireditvenem prostoru, pa so lahko udeleženci uživali ob različnih igrah in vožnji s konjsko vprego. Seveda ni manjkala niti živa glasba v izvedbi skupine AMOR.

Ob koncu bi se organizatoji radi še enkrat zahvalili vsem sponzorjem, ki so s svojimi prispevki podprli ta dogodek. Posebna zahvala gre tudi vsem tistim neimenovanim občanom, ki so s svojim delom kakorkoli prispevali, da je prireditev tako lepo uspela. Hvala vsem.

 

Nekaj utrinkov s srečanja si lahko ogledate v foto galeriji.